onsdag 4 april 2007

Mönster-elever, hehe

Hej!
Idag har vi haft teori på kran. Vi får bevis på lastbilsmonterad kran upp till 18 tonmeter. Vad är då tonmeter? Ja, det är en kran som ska kunna klara att lyfta 1,8 ton 10 meter ut. Är den 5 meter ska den klara att lyfta 3,6 ton då.. tror jag.
Vi hade genomgång av uppställning och annat säkerhetsrelaterat. Vi fick också göra lite arbetsuppgifter. Under en av rasterna tog Dennis lite kort på oss i klassen.. Rätt schyssta närbilder faktiskt

Yngst först.. Dennis..

..Per..

..Daniel..

..Daniel 2..

..Magnus 2..

..jag..

..Lasse..

..och så veckans överhuvud, Kai.


Vi slutade vid lunch och jag skulle ju ut och flyga på eftermiddagen.


Det är 15 år sedan jag flög sist. Det skulle ta ca 1 timme till Bromma från Ronneby. Det är lite skillnad mot 6-7 timmar med bil eller 5½ - 6 med tåg. Tågen går ju dessutom aldrig när de ska..


Resan gick bra och jag landade på Bromma enligt utsatt tid. Imorgon vid lunch hämtar jag hem Joanna. Vi får väl se hur mycket blogg det blir under påsk, om det blir något alls. Annars återkommer jag onsdag nästa vecka med nya rapporter om körkortsutbildningen.
Hej hopp!
//Magnus

tisdag 3 april 2007

Långtur med släp

Första dagen på länge med dåligt väder. Eller i alla fall sämre med regntung himmel. Perfekt att sticka iväg på en längre körning..
Vi skulle åka med 2 släp-ekipage och en singelbil. Daniel och jag med trailern, Daniel 2, Magnus 2 och Kai med Scania och Lasse och lille Per med Volvo FL7 (singel-bilen). Det hela började med att trailer-dragaren vägrade att starta så vi fick tippa hytten för att komma åt att lufta bränslesystemet.



Det tog sin lilla stund men till slut kom vi iväg. Vi började med att åka och tanka.


Vi kom iväg och körde mot Ronneby där vi skulle in och trixa i rondeller och skarpa svängar och industriområden. Inga problem men man får ta det försiktigt på sina ställen. Vi tog oss ur Ronneby och körde på udda vägar mot Karlshamn. Inga motorvägar här inte.
Vi var framme i Karlshamn vid lunchtid och vi hittade en pizzeria i närheten av centrum. Inte Kai förstås.. jag tror han stoppade i sig en "silla-macka" eller 2..
Lastbilarna parkerade vi nere vid hamnen.


Det blev lite stadskörning i Karlshamn efter lunchen och det bar iväg genom skogarna mot Växjö - Tingsryd. Långturen blev inte så jättelång, men 15-16 mil totalt tack vare alla "småvägar". Vi var tillbaka lagom till vi skulle sluta. Det var en toppendag med rolig körning även om den inte var så avancerad. Jag antar att det kommer värre körningar och i synnerhet efter det här inlägget. Jag vet nämligen att lärarna läser bloggen...
Imorrn ska vi ha teori på lastbilsmonterad kran hela dagen. Dagen blir nog inte så lång för övrigt och på eftermiddagen ska jag flyga upp till Stockholm. Jag har Joanna över påsk vilket ska bli jättekul.
Tack för idag!
//Magnus

måndag 2 april 2007

Påsklov - För vissa

Måndag i påskveckan och alla elever har påsklov.. utom vi. Vad ska vi med det till? Kai skulle ha oss denna veckan och vårt mål var att pressa honom till det yttersta. Dvs att ge oss alla behörigheter. Det märktes att Kai hade vilat under helgen för han startade veckan starkt. Han motade ut oss till att köra timmerbilskran och hjullastare. Jag ska i sanningens namn inte gnälla eftersom det var hur kul som helst.



Man sitter ganska högt upp i kranhytten och har bra översikt.



Dennis plockar upp det han lyckats tappa.



Magnus 2 ska just rejjsa iväg med hjullastaren...



.. medan Daniel nog mest undrar var han är.

Det var en rolig dag där jag och Daniel provade på att "grusa" en väg också.







Det blir riktigt fint.

Dagen var till ända och Kai meddelade att vi skulle på långtur med lastbil och släp imorgon tisdag. Det ska bli skoj!
Vi hörs!
//Magnus